Prezentare

Rolul primordial al specializării este de a oferi studenților o pregătire profesională de cel mai înalt nivel pentru exercitarea vocației de muzician. Conferim un rol semnificativ trăirii muzicale, perspectivelor și metodelor moderne, practicii muzicale, aplicării cunoștințelor însușite, dezvoltării talentului precum și formării unei comunități profesionale, ca bază de dezvoltare a personalității creatoare. Procesul educativ în cadrul specializării se desfășoară într‑un mediu familiar, în care activitățile individuale, mentoratul și îngrijirea talentului ocupă un loc important.

Oportunități suplimentare

Alături de dirijatul coral, studenții studenții specializării noastre pot opta printre altele pentru modulul de muzică bisericească, și pot să studieze în regim facultativ instrument sau compoziție muzicală.

În urma absolvirii specializării, studenții își pot continua studiile în programul nostru de masterat din domeniu.

Ansamblul coral Partium

Cântatul coral are o semnificație deosebită în viața specializării, atât din perspectivă profesională, cât din cea comunitară. Miezul repertoriului ansamblului nostru cunoscut sub denumirea de Ansamblul Coral Partium este reprezentat de lucrările muzicale sacre. Corul specializării desfășoară o activitate concertistică permanentă în țară și străinătate, cu apariții și rezultate importante. Printre ele reținem concertul susținut la Bruxelles în Parlamentul European cu prilejul aniversării a 500 de ani de la Reformație în toamna anului 2017, premiile I. și premiile speciale obținute la concursurile corale internaționale din Ohrid (Macedonia, 2017), Prijedor (Bosnia-Herțegovina), sau turneul de succes întreprins în marile orașe din Transilvania (Oradea, Odorheiu-Secuiesc, Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca) în primăvara anului 2018.

Programe facultative

Alături de activitățile prevăzute în planul de învățământ organizăm nenumărate evenimente extracurriculare cu ajutorul unor specialiști de seamă din țară și străinătate (workshopuri, stagii de pregătire, prelegeri, conferințe, activități comunitare). Studenții noștri au posibilitatea de a participa la programe de mobilitate (de studiu și de plasament) în instituții partenere prin intermediul programului Erasmus+, cu burse semnificative.

Ocupații posibile

  • profesor de muzică
  • cantor
  • dirijor
  • referent muzical
  • secretar muzical