Horváth Bálint zeneszerzői estje

35066239 1846385732050503 4487098667961942016 o


Horváth Bálint zeneszerző 
1986-ban született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Fekete Győr István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Orbán György tanítványa volt. Kitüntetéses egyetemi diplomáját 2010-ben vehette kézbe. A DLA (Doctor of Liberal Arts) doktori fokozatot 2016 júniusában szerezte meg A kolinda és megjelenési formái a huszadik század román és magyar műzenéjében című tézissel, amelynek programvezetője Jeney Zoltán, témavezetője Vikárius László volt.

Szóló-, kamarazenei, szimfonikus zenekarra írott és színpadi művei elhangoztak a legtöbb magyarországi kortárs zenei fórumon: a Budapesti Őszi Fesztiválon, a szombathelyi Bartók Fesztiválon, a Mini Fesztiválon, a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Magyar Rádióban és a Zeneakadémia rendezvényein; többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Concerto Budapest, a THReNSeMBle, a New York-i New Juilliard Ensemble, vagy a kolozsvári Ansamblul AdHOC előadásában.

2014-től a budapesti Weiner Leó Konzervatórium zeneszerzés-tanára, 2016-tól pedig a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen zeneelméletet, formatant és szolfézst oktat. 2014-től az Editio Musica Budapest szerkesztője, külső munkatársa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelöltjeként disszertációját román kolindák alapján készült zeneszerzői feldolgozásokból írja. 2012-ben és 2014-ben egy-egy fél évet Kolozsváron töltött, a Gheorghe Dima Zeneakadémián Adrian Pop irányításával végezte munkáját. 2004-ben az Országos Bartók Béla Zeneszerzésverseny első helyezettje, azóta is számos országos pályázat díjazottja.

-------------
Juhász Orsolya Anna kóruskarnagy, énekművész 
1986-ban született Budapesten. A budapesti Városmajori Gimnázium ének-zene tagozatán végzett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében Szolfézs-zeneelmélet tanárként és Karvezetőként nyert képesítést 2008-ban, amelyet 2011-ben Kóruskarnagy-művész-szakos diplomával egészített ki.

Működött a Magyar Rádió Gyermekkórusa asszisztenseként, szolfézst és zeneelméletet tanított a Kittemberger Kálmán Művészeti Iskolában és a Weiner Leó Konzervatóriumban. Alapító karnagyként vezette a nagymarosi Maroska Gyermekkórust és – jelenleg is – a Nagymarosi Férfikart. Interaktív zenei foglalkozásokat vezet a budapesti Művészetek Palotájában. Nemzetközi kurzusok résztvevője volt és folyamatosan dolgozik együtt kortárs zeneszerzőkkel, nevéhez számos ősbemutató kötődik.